Лесна зеленчукова кесадила
Богато тестено ястие с много зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1-2 брашнени тортили (в зависимост от това дали ще правите цяла или половин кесадила)
- 1/2 - 2/3 чаша настъргано сирене чедар (според индивидуалния вкус)
- 1 / 4 малка глава лук
- 1-3 гъби (в зависимост от това колко ви харесва и големината им)
- 1/4 червена чушка
- чеснова сол
- прясно смлян черен пипер
- червен пипер
- масло
Начин на приготвяне:
1. Първо нарежете всичките измити зеленчуци. Аз обичам да режа зеленчуците на доста големи парчета, но можете да ги нарежете и на по-малки. Ако е за дете, на по-малки парчета вероятно е по-добре.
2. Поставете намазаната с масло тортила върху тиган, достатъчно голям, за да се разположи цялата питка. Пуснете котлона на средно слаб огън и изсипете настъргания чедър върху тортилата.
3. След това, в друг тиган сложете масло на средно висока температура. Изсипете лука и червените чушки в тигана първи, тъй като за тях трябва повече време да се сготвят. След около 3-5 мин. (в зависимост от това колко хрупкави обичате зеленчуците), прибавете гъбите. Тук сложете и чесновата сол, черния и червения пипер. Количеството на всички подправки е според вкуса.
4. Оставете зеленчуците да се сготвят още 3-4 мин., след което ги изсипете върху тортилата със сиренето. Ако приготвяте половин тортила, значи сте готови.
5. Прегънете тортилата на две и я сложете в чиния. Ако ще правите цяла тортила, сложете друга намаслена тортила върху тази, която вече е със зеленчуците. С помощта на шпатула обърнете тортилата, така че новата питка да се запече на тигана. Увеличете малко огъня и оставете за 2-3 мин.
6. Сервирайте в чиния и добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ