Регистрация

Кесадила с боровинков сос и бри

Кесадила с боровинков сос и бри
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4166

Боровинков сос с пуешко, сирене и люта чушка в невероятна комбинация.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 брашнени тортили (25,4-см или размер бурито)
  • 4 с.л. дижонска горчица
  • люта чушка, нарязана - по желание
  • 350 г нарязано останало пуешко
  • 1/2 ч.ч. останал боровинков сос, плюс още малко за сервиране (по желание)
  • 8 дебели резена сирене бри (ок. 226 г)
  • сол и пипер
  • 1 с.л. зехтин
  • кориандър, нарязан - по желание

За боровинковия сос:

  • 340 г пресни червени боровинки, измити
  • 1 ч.ч. ябълков сайдер
  • ½ ч.ч. кленов сироп
  • 1-2 с.л. кафява захар
  • ¼ ч.л. канела
  • ¼ ч.л. бахар
  • кората на малък портокал и 1 с.л. сок - по желание

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 220ºС и намажете със зехтин едната страна на 2 тортили, като ги поставите с намазаната страна надолу в тавичка за печене. След това намажете 2 тортили с 1 с.л. горчица.

2. Разделете пуешкото върху двете и добавете боровинков сос (около 2 с.л. на кесадила). Ако предпочитате, можете да сложите и малко люти чушки за по-пикантен вкус. Сложете един пласт сирене бри, по желание кориандър и поръсете със сол и пипер. Прибавете втората тортила върху всяка от първите две и сложете зехтин и от тази страна.

3. Изпечете, като въртите тавичката така, че да се разтопи сиренето и тортилите да станат златисто кафяви - 10-15 мин. Оставете да изстинат преди да ги нарежете и сервирате, поляти по желание с боровинков сос или чътни.

На боровинковия сос:
1. Сложете всички продукти в тенджера и оставете да заври на средно силен огън. Намалете до ниска температура и варете 10 мин., като разбърквате периодично. Боровинките ще изплуват и ще е течен, докато се охлади малко и се сгъсти. Оставете в хладилник до сервиране.

Източник: opensourcefood.com

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта