Каша от кафяв ориз
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 3886
Кафяв ориз с джинджифил и зелен лук.
Необходими продукти:
- ½ чаша кафяв ориз
- 4 чаши вода
- 1 с.л. смлян чесън
- 1 с.л. рибен сос
- ½ с.л. тънко нарязан джинджифил
- много тънко резенче масло
- зелен лук
- пипер (по възможност бял)
Начин на приготвяне:
1. Кипнете ориза, водата, джинджифила и чесъна. Намалете котлона на слаба степен и покрийте тенджерата с похлупака. Оставете ориза да къкри 2-3 часа като разбърквате от време на време.
2. Прибавете маслото и разбъркайте много добре, така че да се получи каша.
3. Гарнирайте със зеления лук и пипера.
4. Сервирайте веднага или покрийте добре, за да не изсъхва.
5. Можете да сервирате оризовата каша с китайски пърженки или сварени яйца на очи.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ