Супа от кафяви водорасли
Водорасли с телешко в супа.
Необходими продукти:
- 1 и 2/3 ч.ч. вода
- 1/2 ч.ч. сушени водорасли (от корейските пазари за хранителни стоки)
- 1 с.л. сусамово олио
- 2 - 3 с.л. соев сос за супа
- 1/2 ч.ч. нарязано на кубчета телешко за задушено
- 1/2 ч.л. сол (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Накиснете сушените водорасли във вода. Покрийте 1/2 ч.ч. сушени водорасли с 2/3 ч.ч. вода.
2. Оставете накиснати за поне 30 мин. докато омекнат.
3. Когато вече не изглеждат сухи, ги измийте под течаща вода.
4. Отцедете излишната вода.
5. Сложете нарязаното на кубчета телешко и водораслите в тенджерка.
6. Сгответе ги на среден огън със сусамово олио докато телешкото изгуби розовия си цвят.
7. Налейте 1 ч.ч. вода при сместа в тенджерката.
8. Когато заври, сипете 2 - 3 с.л. соев сос. Опитвайте след всяка лъжица, за да постигнете желания вкус.
9. Ако сметнете за нужно, добавете още сол.
10. Поднесете в купа върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ