Регистрация

Качамак с пармезан и моцарела



Качамак с пармезан и моцарела
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2648

Качамак от царевичен грис с три вида италиански сирена и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.01.2017

Ето красив български качамак или пък италианска полента, с която можете да посрещнете и специални гости. Бабината рецепта за мамалига се модернизира. Правим качамака с царевичен грис, а не с царевично брашно - така сместа се готви по-бързо. В нея пък слагаме сирене рикота, късчета моцарела и настърган пармезан. Сместа с царевица и италиански сирена полягва в обилно намазана с масло тавичка, поръсва се с още настърган пармезан, за да хване апетитна коричка и се запича на фурна за 15-тина минути.

Именно толкова време ни е необходимо, за да си направим доматен сос за поднасяне. Той не е задължителен за рецептата, но определено придава завършеност на ястието, което дори можете да си хапнете за основно. За соса просто трябва да наситните две скилидки чесън, да ги запържите в загрят зехтин и да добавите в тях една пасирана консерва белени домати. Следва лъжичка захар, малко сол и това е всичко. 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта