Регистрация

Качамак на питка по бабешки

Качамак на питка по бабешки
Средно   |   Порции 5-10   |   Видяна: 5730

Домашен царевичен хляб в стил полента.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2,5 ч.ч. царевично брашно (500 грама)
  • 6,25 ч.ч. вода (1,4 мл)
  • 1 с.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата и щом заври, се опитайте да я поддържате с намален огън близо до точката на кипене, но не и вряща.

2. Когато успеете, започнете да изсипвате бавно царевичното брашно, като с едната ръка сипвате, а с другата непрестанно бъркате с дървена лъжица.

3. След като сте изсипали цялото брашно и се е абсорбирало от водата, намалете още малко огъня и продължете да бъркате като разбивате всяка бучка в стените на съда.

4. Варете така 20-25 минути и проявете търпение като не спирате да размесвате.

5. Пресипете полентата (качамака) в тава и го оставете на хладно да се стегне. След 30 минути ще е превърнал в плоска царевична жълта питка, която можете да гарнирате с домати, месо или сирене или пък да поднесете като хляб към дадено народно ястие.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта