Чорбаджийски качамак с бекон
Модерен качамак със свинско, ябълка и екстри.
Различен качамак с пръжки показва Ути Бъчваров, като имитира пръжките с бекон, а в самата смес за качамак слага картофено пюре, задушена ябълка в масло и цели зърна царевица. Получава се странно ястие, което обещава да е вкусно, ухае на салвия, а количеството месо може да преобладава и по този начин да си сготвите печен бекон с канапе от пюре.
Първо в два тигана се сгорещява масло. В едния се запържва царевичното брашно или брашното за качамак, а в другия - листенца салвия. След като се извадят листата, се изсипват кубчета ябълка и се задушава в компанията на черен пипер. При качамака пък се налива мляко, слага се на котлона да се раздуе и после се долива вода и се добавя картфено пюре. Така се получава пухкава текстура.
Към качамачената смес се добавя и царевица от консерва. Отделно се запича бекон на плоча, сух тиган или скара, като предварително се овкусява с кимион. На финала ястието се сглабя като на дъното на чиния се сипва от качамака, отгоре се поръсва със задушени ябълки, редят се лентите бекон и се украсява с пържените листенца салвия, чиято цел е да ароматизират маслото на ябълките. Остава само да си хапнете!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ