Касуле с пилешко и наденица
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4379
Френско ястие с два вида месо.
Необходими продукти:
- 1 малка глава лук, нарязан на кубчета
- 100 г пушена наденица (или друг вид наденица по ваш избор), нарязана на тънки колелца
- 1 ч.л. мащерка
- 2/3 ч.ч. бяло вино
- 2 ч.ч. пилешки бульон
- 1 консерва (400 г) бял боб, отцеден
- 1 1/2 ч.ч. пилешко месо (не бяло), нарязано на кубчета
- 2 ч.л. пресен магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте лука и наденичките в голяма тенджерка до покафеняване.
2. Прибавете мащерката и пържете около минута.
3. Прибавете виното и редуцирайте за около 2 мин.
4. Налейте бульона, прибавете 1 ч боб и пилешкото.
5. Пюрирайте останалия боб и го сложете в съда.
6. Покрийте частично и оставете да къкри за 10 мин.
7. Подправете на вкус със сол и пипер, украсете с нарязан магданоз и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ