Картофени крокети с телешко
Панирани хрупкави кюфтета с кайма и картофи.
Необходими продукти:
- 2 големи картофа, нарязани на кубчета
- 1 средна глава лук, нарязан
- 113 г телешка или свинска кайма
- сол и пипер
За панировката:
- брашно
- яйце
- галета
Начин на приготвяне:
1. Сложете нарязаните на кубчета картофи в тенджерка със студена вода и варете за около 15 мин. до омекване и намачкайте на пюре.
2. Запържете лука с малко мазнина и когато стане полупрозрачен, прибавете каймата, разбъркайте хубаво и оставете до пълна готовност на месото. Когато се сготви, добавете пюрираните картофи, овкусете със сол и пипер и разбъркайте хубаво. Оставете сместа малко да се охлади.
3. Пригответе три чинии - една с брашно, една с разбито яйце и една с галета.
4. Направете формички от картофената смес по желание - сферични, пръчковидни или цилиндрични и ги оваляйте една по една последователно в брашно, яйце и галета.
5. Сгорещете олио в тигана и пържете крокетите само колкото да се сготви панировката, тъй като продуктите вече са готови - само няколко минути до златисто-кафяво. Поднесете с кетчуп или друг предпочитан сос.
* Можете да приготвите сместа за крокетите предварително и да я съхранявате във фризера до 2 месеца преди пържене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ