Картофена супа с моркови и яйца
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 2265
Яйчена супа със зеленчуци и без месо.
Необходими продукти:
- 1 морков
- 1 глава лук
- 4 картофа
- 2 яйца
- сол и черен пипер на вкус
- 2-3 с.л. растителна мазнина
- 1,5 л вода (може да ви потрябва и повече)
Начин на приготвяне:
1. Лукът почистете и нарежете на ситно, а морковите - рендосайте.
2. Запържете ги в растителна мазнина.
3. Кипнете вода и изсипете в нея запръжката.
4. Нарежете картофите на кубчета и ги добавете в супата 5 мин. след като сте сложили лука и морковите.
5. Разбийте яйцата с щипка сол и ги изпечете на тиган като палачинка. Нарежете я на ивици и щом картофите са омекнали и почти готови, сложете яйчените хапки в супата.
6. добавете сол и пипер на вкус и варете до пълна готовност.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ