Немска салата с картофи, краставички и млечен сос
Картофена салата с кисели краставички, червен лук и млечна майонеза.
Необходими продукти:
- 600 г картофи
- 1 глава червен лук
- 1 ч.л. захар + 1 ч.л. сол
- 1 с.л. оцет
- вряла вода
- 5-6 кисели краставички
- връзка магданоз - само листата
- връзка копър - само листата
За дресинга:
- 50 мл пълномаслено прясно мляко
- 100 мл зехтин или друга растителна мазнина по избор
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. горчица + 1 ч.л. оцет
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Сложете картофите да се сварят заедно с обелките.
2. Докато чакате нарежете лука на тънки полумесеци и разделете на влакна. Прехвърлете в купичка, добавете солта и захарта, залейте с оцета, а след това и с вряла вода, която да покрие лука. Оставете да се маринова 10-20 минути.
3. Почистете киселите краставички от "дупетата", разполовете по дължина и след това нарежете напречно на полумесеци. Изсипете в голяма купа.
4. Направете дресинга като изсипете млякото и олиото в купата на пасатора, пуснете чесъна и след това сложите пасатора на дъното. Пуснете и бавно, в продължение на няколко секунди, издърпайте нагоре. След това вкарайте и издърпайте още няколко пъти. Добавете горчицата, оцета и сол и пасирайте отново.
5. Листата на копъра и магданоза измийте и наситнете.
6. Сварените картофи охладете със студена вода, обелете и нарежете на кубчета. Изсипете в купата при краставичките. Отгоре сложете отцедения от маринатата лук, след него - наситнените листа на билките и за финал залейте с дресинга. Разбъркайте преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ