Бърза руска салата с малко продукти
Картофена салата или гарнитура от варени картофи с майонеза, кисели краставички и яйца.
Руската салата по традиция се сервира на големите зимни празници, но пък картофената гарнитура е една от най-комерсиланите във всеки ден от годината. Кръстоска между познатата Руска салата и картофена салата с майонеза прави Миро в канала Готвене за начинаещи, като показва идеалното картофено мезе за всеки сезон, с което можете да поднесете печено месо или риба, както и да сервирате самостойно за боцкане.
Първо около 600 г картофи се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Изсипват се в тенджера с подсолена вода и се варят. Как ще познаете кога са готови и кои са най-добрите картофи за варене - гледайте във видеото на Миро. Следва да си сварите яйцата, а през това време да наситните червен лук и кисели краставички. Салатата се овкусява с лъжичка горчица, червен лук, кайенски пипер или пушен и лют пипер, малко сол. Добавят се сварените картофи и нарязаните на ситно варени яйца. Залива се с 1-2 с.л. майонеза и се разбърква много добре. Прибира се в хладилник, за да се овкуси. А преди поднсяне можете да поръсите с листенца магданоз или див лук за разкош и завършек на блюдото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ