Картофен пай с червени боровинки и розмарин
Пухкави бутерки с картофи, горчица и плодове.
Необходими продукти:
- 2 листа готово бутер тесто
- картофи
- конфитюр от червени боровинки
- розмарин
- моцарела
- люта английска горчица
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200ºC.
2. Нарежете картофите на филийки с желаната дебелина и ги сварете до готовност.
3. Нарежете бутер тестото на 4 парчета.
4. Намажете с горчица и конфитюр от червени боровинки.
5. Подредете сварените картофи отгоре и овкусете със сол и пипер. Покрийте с моцарела и поръсете с розмарин.
6. Повторете същата процедура, докато изразходвате цялото тесто.
7. Преди да сложите във фурната, намажете най-горния слой с малко конфитюр от червени боровинки и поръсете с още малко розмарин.
8. Печете във фурната до златисто-кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ