Регистрация

Картофен пай с лук и моркови

Картофен пай с лук и моркови
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3963

Пай със зеленчуци и анасон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   4 големи картофа, нарязани на кубчета
  •   1 голяма глава лук, нарязана на ситно
  •   2 яйца
  •   половин чаша прясно мляко
  •   3 моркови ( 2 нарязани, 1 настърган)
  •   2 чаени лъжици риган
  •   1 супена лъжица анасон
  •   тесто за пай или готови кори за пай
  •   1 кубче гъбен бульон
  •   настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите и нарязаните моркови в леко подсолена вода. Извадете ги докато са още леко твърди и добре отцедете водата.

2. Разтворете гъбения бульон в чаена чаша с вода.

3. Поставете корите в тава за пай, след което смесете картофите и морковите с лука и ги изсипете в пая.

4. Разбийте яйцата с млякото.

5. Най-отгоре разстелете настъргания морков, след което изсипете гъбения бульон и разбитите яйца.

6. Поръсете с анасон и риган и добавете настъргания пармезан.

7. Покрийте с кора за пай и печете на 170 градуса за около 30 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта