Картофен пай с лук и моркови
Пай със зеленчуци и анасон.
Необходими продукти:
- 4 големи картофа, нарязани на кубчета
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 2 яйца
- половин чаша прясно мляко
- 3 моркови ( 2 нарязани, 1 настърган)
- 2 чаени лъжици риган
- 1 супена лъжица анасон
- тесто за пай или готови кори за пай
- 1 кубче гъбен бульон
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите и нарязаните моркови в леко подсолена вода. Извадете ги докато са още леко твърди и добре отцедете водата.
2. Разтворете гъбения бульон в чаена чаша с вода.
3. Поставете корите в тава за пай, след което смесете картофите и морковите с лука и ги изсипете в пая.
4. Разбийте яйцата с млякото.
5. Най-отгоре разстелете настъргания морков, след което изсипете гъбения бульон и разбитите яйца.
6. Поръсете с анасон и риган и добавете настъргания пармезан.
7. Покрийте с кора за пай и печете на 170 градуса за около 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ