Картофен пай с плънка от пилешко
Питка от картофено пюре с плънка от пилешки гърди.
Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 1 комплект пилешки гърди
- 50 грама масло
- 2 яйца
- 4 с.л. сос Цезар или 8 с.л. майонеза
- 2 глави лук
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, добавете маслото, яйцата и посолете и разбийте на пюре.
2. Сварете пилешките гърди и ги нарежете на хапки.
3. Нарежете на ситно лука и го запържете до златисто. След това прибавете при него и пилешкото.
4. Разстелете картофеното пюре по дъното на тавичка така, че да образува форма на кора за пай. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.
5. Смесете пилешката запръжка със сос Цезар или майонеза и овкусете с подправки. Разбъркайте, изсипете в картофения блат и запечете за още 5-10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ