Регистрация

Картофен пай с говеждо

Картофен пай с говеждо
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4237

Печено картофено пюре с телешка кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 купички картофено пюре
  • масло
  • сол
  • 2 яйца
  • 1 супена лъжица накълцан на ситно магданоз
  • 2 супени лъжици настъргано сирене
  • 1 средна глава лук нарязана на ситно
  • 2 нарязани домата
  • 1 супена лъжица доматена салца
  • 1 счукана скилидка чесън
  • 1 сладка чушка нарязана на тънки ленти
  •  ½ чаша олио
  • 2 купички варено мляно говеждо месо от консерва

Начин на приготвяне:

1. Зарейте олиото и запържете лука и чесъна в тиган. Добавете и чушката, а след това постепенно доматите. През цялото време не спирайте да бъркате.

2. Сипете доматената салца, разбъркайте и оставете на огъня още малко време, докато доматите омекнат и започнат да се разпадат. Добавете и мляното говеждо месо докато бъркате, махнете от огъня след около 5 минути, когато месото е започнало да си променя цвета.

3. Сипете в един съд картофеното пюре, яйцата, магданоза и сиренето, разбъркайте добре. Намажете добре с олио дъното на дълбок топлоустойчив съд, изсипете част от картофената смес на дъното, така че да го покрие добре.

4. Отгоре сложете говеждото месо, размажете и изравнете добре. Отгоре сложете остатъка от картофената смес. Заравнете добре повърхността с вилица и сложете във фурната.

5. Печете на умерена температура докато повърхността се запече до златистокафяво. Сервирайте ястието топло.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта