Картофен пай с говеждо
Печено картофено пюре с телешка кайма.
Необходими продукти:
- 4 купички картофено пюре
- масло
- сол
- 2 яйца
- 1 супена лъжица накълцан на ситно магданоз
- 2 супени лъжици настъргано сирене
- 1 средна глава лук нарязана на ситно
- 2 нарязани домата
- 1 супена лъжица доматена салца
- 1 счукана скилидка чесън
- 1 сладка чушка нарязана на тънки ленти
- ½ чаша олио
- 2 купички варено мляно говеждо месо от консерва
Начин на приготвяне:
1. Зарейте олиото и запържете лука и чесъна в тиган. Добавете и чушката, а след това постепенно доматите. През цялото време не спирайте да бъркате.
2. Сипете доматената салца, разбъркайте и оставете на огъня още малко време, докато доматите омекнат и започнат да се разпадат. Добавете и мляното говеждо месо докато бъркате, махнете от огъня след около 5 минути, когато месото е започнало да си променя цвета.
3. Сипете в един съд картофеното пюре, яйцата, магданоза и сиренето, разбъркайте добре. Намажете добре с олио дъното на дълбок топлоустойчив съд, изсипете част от картофената смес на дъното, така че да го покрие добре.
4. Отгоре сложете говеждото месо, размажете и изравнете добре. Отгоре сложете остатъка от картофената смес. Заравнете добре повърхността с вилица и сложете във фурната.
5. Печете на умерена температура докато повърхността се запече до златистокафяво. Сервирайте ястието топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ