Бисквити от чипс с масло и карамел
Сладки с карамелена заливка.
Комбинацията между сладко и солено става все по-модерна. Ето една хитра идея за лесни домашни хрусини, направени от Tasty.
Необходими продукти:
- 1 малка бучка (125 г) масло
- 100 г захар
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 350 г брашно
- 120 г готов картофен чипс със сол
- топинг карамел или карамел, направен по домашна рецепта (50 г захар, 30 мл вода, 30 мл течна сметана)
- едра сол за поръсване (сол на люспи или моркса сол)
Начин на приготвяне:
1. Маслото на стайна температура поставете в купа, залейте със захарта и разбъркайте с миксер.
2. Щом се образува бяла кремообразна смес, добавете ваниловия екстракт и разбъркайте отново.
3. Постепенно вкарайте и брашното в сместа, като продължавате да разбивате с миксера.
4. Чипса приберете в найлонов плик за храна и намачкайте като търкаляте точилка или стъклена ботилка върху плика. След това добавете в сместа.
5. Застелете си тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 180 градуса. С ръка гребвайте от маслената смес и оформяйте топчици. Редете с отстояние в тавата. Ще се разтекат заради маслото при печене.
6. Печете за 15-тина минути.
7. Докато се готвят, си направете домашния карамел (ако нямате готов топинг), като кипнете водата със захарта и след това добавите сметаната. Можете също да разтопите бонбонки нуга (лакта) в сметана, като на 25 г. бонбони се падат 80 мл сметана.
8. Охладените бисквити покапете с карамела и отгоре поръсете едра сол.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ