Регистрация

Бисквити от чипс с масло и карамел

Бисквити от чипс с масло и карамел
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1926

Сладки с карамелена заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Комбинацията между сладко и солено става все по-модерна. Ето една хитра идея за лесни домашни хрусини, направени от Tasty.

Необходими продукти:

  • 1 малка бучка (125 г) масло
  • 100 г захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 350 г брашно
  • 120 г готов картофен чипс със сол
  • топинг карамел или карамел, направен по домашна рецепта (50 г захар, 30 мл вода, 30 мл течна сметана)
  • едра сол за поръсване (сол на люспи или моркса сол)

Начин на приготвяне:

1. Маслото на стайна температура поставете в купа, залейте със захарта и разбъркайте с миксер.

2. Щом се образува бяла кремообразна смес, добавете ваниловия екстракт и разбъркайте отново.

3. Постепенно вкарайте и брашното в сместа, като продължавате да разбивате с миксера.

4. Чипса приберете в найлонов плик за храна и намачкайте като търкаляте точилка или стъклена ботилка върху плика. След това добавете в сместа.

5. Застелете си тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 180 градуса. С ръка гребвайте от маслената смес и оформяйте топчици. Редете с отстояние в тавата. Ще се разтекат заради маслото при печене.

6. Печете за 15-тина минути.

7. Докато се готвят, си направете домашния карамел (ако нямате готов топинг), като кипнете водата със захарта и след това добавите сметаната. Можете също да разтопите бонбонки нуга (лакта) в сметана, като на 25 г. бонбони се падат 80 мл сметана.

8. Охладените бисквити покапете с карамела и отгоре поръсете едра сол.

Източник: Youtube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта