Кантучини - италиански бисквити с мандарини
Италиански десертчета с плодове и лешници.
Необходими продукти:
- 3 мандарини
- 200 г лешници
- 400 г брашно
- щипка сол
- ½ ч.л. бакпулвер
- 1 пакетче ванилена захар
- 250 г захар
- 4 яйца
- 1 жълтък
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С.
2. Измийте и подсушете клементините. Обелете ги и ги изцедете.
3. Накълцайте лешниците и ги запечете в тиган без мазнина.
4. Смесете брашното, солта, бакпулвера, ванилената захар и захарта в купа.
5. Добавете яйцата, кората от един портокал и 3 с. л. от сока от мандарините, една по една. Разбъркайте, за да получите тесто. Добавете запечените лешници.
6. Разделете на две топки с диаметър около 6 см. Сложете ги в тавичка, сплескайте ги и ги намажете с жълтък.
7. Изпечете тестото в гореща фурна за 15 минути. Извадете го и го намажете с остатъка от мандариновия сок. Нарежете го на ивици, широки по 1 см. Наредете ивиците в тавичка и ги запечете за 8 минути.
8. Извадете ги от фурната, обърнете и запечете за още 8 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ