Кантучини с лешници
Домашни бишкоти с лешници, ванилия и портокал.
Необходими продукти:
- 1 портокал
- 200 г лешници
- 400 г брашно
- 1 малко сол
- 1/2 пакетче (4 г) сода за хляб
- 1 пакетче (8 г) ванилова захар
- 250 г захар
- 4 яйца
- 1 жълтък
Начин на приготвяне:
1. Измийте и подсушете портокала. Настържете кората и изстискайте плода. Нарежете лешниците и ги изпечете без мазнина или олио в тенджерка.
2. Смесете брашното, солта, содата за хляб, ваниловата захар и захарта в купа.
3. Прибавете яйцата, кората от портокала и 1-2 с.л. от изстискания сок малко по малко и омесете тесто. Прибавете лешниците. (По-лесно е, ако първо смесите всичко с пръсти и след това с миксер).
4. Направете 2 рула с диаметър около 6 см и ги сложете в тавичка. Приплескайте и намажете с жълтъка.
5. Печете тестото в сгорещена на 180°C фурна (или 160°C, ако е конвекторна) 15 мин. Извадете и намажете с останалия портокалов сок. Нарежете парченца с дебелина от по около 1 см. Сложете ги в тавичката и печете 8 мин. Извадете ги от фурната, обърнете и печете още 8 мин., докато станат хрупкави.
6. За 30-50 бишкоти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ