Какаови мъфини с шоколадова глазура
Соден кекс с кисело мляко, какао и шоколадова заливка.
Красивите мъфини с глазура се оказват лесни за направа сладкиши, които не изискват много време. В това ни убеждава кулинарната влогърка Милена, която прави от обикновеното содено тесто за кексове страхотни шоколадови сладкиши с привлекателен апетитен вид. Рецептата е лесна и не изисква специални сладкарски продукти.
В купа се разбиват яйца със захар, а содата се гаси в кисело мляко и се добавя в яйчената смес. После сипваме олио, брашно, какао и тестото за кекс е готово. Можете от него вместо мъфини да си направите един голям семеен кекс - въпрос на вкус е. А докато се изпича сладкиша, можете да спретнете бърза глазура като разтопите на водна баня един млечен шоколад с 2 с.л. мляко или 1 с.л. масло. Преди да залеете десерта, трябва да го изчакате да се охлади добре, за да може да се стегне глазурата. Ще й помогнете допълнително, ако приберете в хладилник след заливането. По желание можете да поръсите и с шоколадови, кокосови или шарени пръчици за декорация.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ