Мъфини с еспресо и глазура от тъмен шоколад
Нежни десертчета с шоколадова глазура.
Необходими продукти:
За мъфините:
- 125 г самонабухващо брашно
- 125 г неосолено масло (меко)
- 125 г пудра захар
- 2 големи яйца
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. разтворимо кафе
- 3 с.л. мляко
За ганаша от тъмен шоколад:
- 300 г тъмен шоколад
- 50 г неосолено масло
- 2 ч.л. разтворимо кафе
- нарязани орехи за украса (по желание)
Начин на приготвяне:
На мъфините:
1. Загрейте фурната на 200ºC.
2. В кухненски робот, сложете всички продукти, без млякото и разбийте.
3. Добавете млякото и разбийте отново до смесване.
4. Налейте в хартиени чашки за мъфини и печете до златисто-кафяво.
5. Оставете ги да престоят за няколко мин. в тавичката, след което ги извадете.
6. Преди глазиране, оставете да се охладят напълно.
На ганаша от тъмен шоколад:
1. Разтопете продуктите на водна баня до гладкост.
2. Намажете щедро охладените мъфини и поръсете с нарязани орехи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ