Ябълкови мъфини с орехи
Малки кексчета с ядки, плодове и канела.
Отново сме в мъжката компания на Готвачковците, които се заемат да си направят вкусни домашни тестени сладкишчета с плодове и ядки. Майсторите се спират на традиционната комбинация от ябълки, орехи и канела, но ако желаете можете да си изберете друг вид плодчета и ядки или пък да замените канелата с ванилова захар или есенция. С тази рецепта може да се импровизира. Ако печете кексчетата във формички за мъфини е добре да удвоите количествата на продуктите, за да се получат 12 мъфини. С това тесто можете да направите и голям кекс, ако така предпочитате. Времето за печене не се променя, както и препоръката да погледнете сладкиша без да отваряте фурната на 30-тата минута от печенето.
А тестото е лесно като детска игра. Този факт доказват двамата помощник-готвачи в кухнята на татко, които се справят с месенето. С миксер в купа се разбиват яйцата със захарта, млякото, бакпулвера и канелата. После се добавя постепенно брашното, а накрая плодовете и ядките. С получената смес се пълнят намазнени формички и остава само да се изпече на 200 градуса за 40-тина минути. После сладкишчетата са готови за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ