Какакови сладки с варени жълтъци
Яйчени масленки с коричка от какао.
Необходими продукти:
- 250 г брашно
- 150 г масло
- 5 яйца
- 5 с.л. захар
За коричката:
- 2 с.л. какао на прах
- 2 с.л. пудра захар
- прахче ванилия или ванилова захар по желание
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата до голяма твърдост.
2. Маслото разтопете на водна баня.
3. В купа пресейте брашното, рендосайте отгоре охладените жълтъци на сварените яйца. Още по-добре ще е, ако ги стриете през пръсти на фин прах.
4. Долейте маслото, добавете кристалната захар и оформете тесто. Ако е прекалено лепкаво, приберете го в хладилника за 40-тина минути.
5. Застелете тава с хартия за печене С ръце от тестото оформяйте топчета и редете с отстояние в тавата.
6. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 15 минути. Спрете фурната, отворете вратата за 30 секунди, за да излезе силната топлина, затврете отново и оставете сладките на изключена печка за още 20-тина минути.
7. В чиния смесете какаото с пудра захарта и добавете ванилия по желание. След това още топлите сладки оваляйте хубаво в тази смес. Подредете в поднос. Приличат на истински трюфели, въпреки че можете да се пошегувате, че това е тайна рецепта за печени трюфели.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ