Домашни масленки с канела и ядки
Курабийки с орехи, масло и канелен аромат, които се месят за 10 минути.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. бяло брашно
- 1 ч.ч. кристална захар
- 200 грама масло
- 1 яйце
- 1 пакет бакпулвер
- 1 пакет канела
- 100-150 грама орехи – обелени и счукани на късчета
Начин на приготвяне:
1. Смесете брашното със захарта, канелата, маслото (по-добре го използвайте директно студено – то ще се стрие в ръцете ви на шуплесто тесто), яйцето, бакпулвера и орехите. Месете докато се образува еднородна смес.
2. Разтелете на намазнена повърхност и работете бързо, защото щом маслото се отпусне, формичките ще започнат да се правят по-трудно. Пригответе си тава или тарелка за печене, застлана с хартиено фолио – така ще си спестите досадното търкане при миене.
3. С помощта на формичка за сладки изрежете желаните от вас фигурки от тесто. Наредете ги в тавата така, че да имат място да увеличат обема си с още 1/3 без да се слепят.
4. Печете за 15-20 мин. (според зависи колко препечени обичате курабийките) в средата на предварително загрята фурна без вентилатор на 180 градуса.
5. Поднесете с чаша кафе, мляко или следобеден чай.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ