Регистрация

Как се прави сос Бешамел



Как се прави сос Бешамел
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 9456

Сос за задушени зеленчуци и месни ястия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Какво да знаем за соса Бешамел

 

     Прочутият сос Бешамел не е нищо повече от сгъстен маслено-млечен сос с брашно. Той е показателен за френската и италианската кухня, където често го използват за овкусяване и придаване на завършен вид на паста, пици и лазаня. Освен основните продукти - мляко, масло и брашно, съществуват разновидности със смета и яйца. Ето как бързо и лесно да приготвите една порция от соса, която ще ви стигне за заливането на няколко семейни ястия.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
4
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта