Как се прави домашно песто
Италиански сос от босилек и ядки за салати, меса и пици.
Песто е класически италиански босилков сос, който се използва за подправяне на салати, сирена, меса и дори за основа на пици и паста като заместител на доматения сос. Това е един от основните вкусове в Италия, но приготвен според рецептата е доста скъп. Все пак в повечето ястия се използва малка част от него, така че си заслужава цената, ако поне веднъж искате да пренесете домашната си кухня на Ботуша. Как да го сготвите, показват в канала Всегда Вкусно
Направата на домашно песто е лесна, стига да имате хубав чопър, защото той върши цялата работа. Първо в него се смилат чесън с кедрови ядки. На няколко пъти се добавят листа босилек, докато се превърнат в каша. Налива се лимонов сок и зехтин, за да заприлича ястието на сос. И на финала в него влиза италиански пармезан. А когато всичко се повърти заедно в купата на чопъра, вече имате домашно песто. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК, а във видеото по-горе наблюдавайте как се прави.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ