Регистрация

Бързо домашно песто с кедрови ядки

Бързо домашно песто с кедрови ядки
Лесно   |   Порции 4-12   |   Видяна: 1704

Как се прави сос песто вкъщи?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 180 г листа босилек
  • 2-3 скилидки чесън
  • 70 г кедрови ядки
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 300 мл зехтин
  • 100 г рендосан пармезан
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. сол
  • прецизен чопър или уред за смутита

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре листата босилек и си пригответе останалите продукти, за да са ви под ръка.

2. В купата на чопъра или джусъра изсипете чесъна и кедровите ядки и смелете. После добавете и листата босилек и смелете отново.

3. Смелете с лимоновия сок, после налейте и зехтина и превърнете в сравнително хомогенна каша.

4. Остава рендосания пармезан, солта и пипера. Смелете финално.

5. Използвайте като сос за основа на пици, за сервиране на меса, за намазване на брускети и покапване на зеленчуци. Това е базисен италиански сос, който изстрелва храната в други измерения. Слагайте по малко - силен е. Съхранявайте в буркан в хладилника за около седмица и се наслаждавайте всеки път, когато се появи желание за вкусна и изтънчена храна.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта