Регистрация

Кавърма с три вида месо в доматен сос

Кавърма с три вида месо в доматен сос
  |   Порции   |   Видяна: 8303

Италианска кавърма със свинско, телешко и наденица в доматен сос с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400-500 г свинско
  • 400-500 г телешко
  • 1-2 сурови наденици
  • 3 големи консерви обелени домати на парчета
  • 3-4 глави зрял лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 с.л. доматено пюре
  • щипка риган (любимата подправка на доматите)
  • 3-4 листа босилек (ако нямате, не е проблем)
  • 4 с.л. зехтин или олио
  • сол, черен и червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Запържете лука и чесъна в голяма тенджера за 2-3 мин. След това в тях добавете месото, нарязано на по-едри парчета, и запържете за още 5-6 минути.

2. Добавете към месото консервите с домати, лъжицата доматено пюре, ригана, босилека (ако имате), сол, черен и червен пипер на вкус.

3. Намалете силата на котлона и под капак манджата трябва да къкри около 3-4 часа на слаб огън.

4. След определено време на повърхността на ястието ще избие мазнината от месото и костния мозък. Оберете я. С нея ястието става много тежко.

Крехко сготвеното месо може да сервирате в отделна купа а доматеното пюре ще е идеален сос за спагети. То е отлично овкусено от месото, зеленчуците, подправките и зехтина. Ястието е чудесен повод да сплотите семейството около масата в неделя по обед.

Добър апетит!

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта