Кавърма с три вида месо в доматен сос
Италианска кавърма със свинско, телешко и наденица в доматен сос с подправки.
Необходими продукти:
- 400-500 г свинско
- 400-500 г телешко
- 1-2 сурови наденици
- 3 големи консерви обелени домати на парчета
- 3-4 глави зрял лук
- 3-4 скилидки чесън
- 1 с.л. доматено пюре
- щипка риган (любимата подправка на доматите)
- 3-4 листа босилек (ако нямате, не е проблем)
- 4 с.л. зехтин или олио
- сол, черен и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Запържете лука и чесъна в голяма тенджера за 2-3 мин. След това в тях добавете месото, нарязано на по-едри парчета, и запържете за още 5-6 минути.
2. Добавете към месото консервите с домати, лъжицата доматено пюре, ригана, босилека (ако имате), сол, черен и червен пипер на вкус.
3. Намалете силата на котлона и под капак манджата трябва да къкри около 3-4 часа на слаб огън.
4. След определено време на повърхността на ястието ще избие мазнината от месото и костния мозък. Оберете я. С нея ястието става много тежко.
Крехко сготвеното месо може да сервирате в отделна купа а доматеното пюре ще е идеален сос за спагети. То е отлично овкусено от месото, зеленчуците, подправките и зехтина. Ястието е чудесен повод да сплотите семейството около масата в неделя по обед.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ