Кавърдисано свинско с картофи и лук на тиган
Свински хапки на тиган с лук и картофи.
Необходими продукти:
- 500 г свинско месо
- 2 средни глави лук
- 1 голям морков
- 4 с.л. олио
- 5 средни по размер картофа
- сол и черен пипер на вкус
- 1 с.л. червен сладък пипер
- 1,5 ч.л. сух риган
- 300 мл вода или бульон
Начин на приготвяне:
1. Свинското месо нарежете на хапки и поръсете със сол и пипер. Разбъркайте и оставете настрана.
2. Лука нарежете на половини, след това на четвъртини и четвъртините - на напречни тънки полумесеци. Моркова нарежете на кръгчета, а после подреждайте по няколко кръгчета едно върху друго и режете на гредички.
3. Сгорещете олиото в тиган на умерен към силен огън. Добавете свинските хапки и оставете за 2 минути. След това разбъркайте, за да се запечатат и от другата страна. След още 2 минути пак разъркайте и след същото време размешайте отново. Намалете леко огъня.
4. Прибавете лука и морковите, разбъркайте и сложете капак. Оставете да се готви 7-8 минути.
5. През това време обелете картофите и ги нарежете на парчета, малко по-малки от свинското преди да го сложите в тигана (или колкото се е смалило в момента).
6. Добавете картофите при останалите продукти, овкусете със сол, червен и червен пипер и риган. Размешайте и налейте вода или бульон, които предварително сте затоплили до кипване.
7. Сложете капака и оставете ястието да се готви 30 минути. След това го разпределете в индивидуални чинии и хапвайте.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ