Регистрация

Свинско с картофи и чушки на фурна

Свинско с картофи и чушки на фурна
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 809

Свински хапки на фурна с картофи и чеснов сос с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. горчица
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. сух риган
  • 1 с.л. сух магданоз, ако имате
  • 1 с.л. суха манета
  • 60 мл зехтин
  • кората на 1 лимон с ядлива кора (био лимон)
  • 300 г сладки чушки - може да изберете различни цветове за по-красиво
  • 2 глави червен лук
  • 500 г картофи
  • 600 г крехко свинско месо

Начин на приготвяне:

1. Скилидките чесън намачкайте в купа. Добавете горчицата, солта, черния пиер, ригана, магданоза и ментата. Рендосайте лимоновата кора. Залейте със зехтина и разбъркайте.

2. Чушките почистете и нарежете на правоъгълници. Свинското нарежете на парчета колкото 2-3 хапки. Червения лук нарежете на едро, а картофите измийтте и нарежете на кубчета с размера на хапка.

3. Изсипете картофите, лука и чушките в тава. Покапете с половината от сместа от подправки и разбъркайте.

4. В другата половина оваляйте свинското месо и подредете отгоре. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Щом картофите са готови, значи цялото ястие е сготвено. Можете да сложите капак или да покриете с фолио през първите 30-35 от готвенето или пък да оставите всичко да си се запече по-добре без покривало.

5. Разпределете в индивидуални порции и сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта