Ка Тангун - бобено фиде със скариди
Средно | Порции 4
| Видяна: 4577
Бобено фиде със скариди и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 опаковки бобено фиде
- 220 г скариди (белени)
- 1 морков на тънки парченца
- 2 яйца
- 2 супени лъжици къри
- сол и пипер
- чесън
- масло или олио
- вода
- кориандър
- пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Накиснете бобеното фиде във вода
2. Загрейте тиган с масло, добавете чесън и скаридите, разбъркайте добре, а после сложете и яйцата.
3. Добавете морковите, водата и фидето.
4. Оставете да се вари докато фидето омекне.
5. Сложете сол, пипер и къри на прах.
6. Накрая поръсете с кориандър и пресен лук.
Най-важните съставки
бобено фиде, вода, кориандър, къри, масло, моркови, олио, пресен лук, скариди, сол и пипер, чесън, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ