Италиански рулца с наденички
Руло с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 20 г галета
- 50 мл мляко
- 50 мл червено вино
- 300 г телешка кайма
- 150 г свинска кайма
- 2 резена бекон, без обвивката
- 400 г консервирани нарязани домати, отцедени
- 200 г лук (около 2 средни глави)
- 1/2 с.л. масло
- 1 яйце
- шепа магданоз
- микс италиански подправки
- сол и пипер
- сос табаско
- пармезан
- 3 листа бутер тесто
Начин на приготвяне:
1. Накиснете галетата в млякото и виното, заделете.
2. Нарежете бекона наситно.
3. Отцедете консервираните домати, като изцедите колкото се може повече от течността.
4. Нарежете лука наситно и задушете в маслото и заделете да се охлади. Ако предпочитате, може да оставите лука и суров.
5. Нарежете фино магданоза.
На плънката:
1. Загрейте предварително фурната на 200ºC.
2. Смесете двата вида кайма, наситнения бекон, охладения лук, отцедените домати и накиснатата галета, нарязания магданоз и яйцето.
3. Прибавете микса от италиански подправки (количество на вкус), малко табаско (също на вкус), сол и пипер.
4. Разбъркайте хубаво с ръце, докато се оформи лепкава, хомогенна смес.
5. Разделете всеки от листовете тесто на 2. Общо трябва да се получат 6 листа.
6. Вземете единия и сложете малко от сместа в центъра и по цялата дължина на кората.
7. Намажете края с яйце, разбито във вода или мляко преди да навиете на руло.
8. Повдигнете единия край и навийте така, че да се получи възглавничка. Завитият край трябва да е отдолу, за да не се спука при печенето.
9. Повторете същата процедура и с останалите кори тесто.
10. Отрежете по малко от всеки край на рулцата, така че да се получат 10-сантиметрови, еднакви рулца.
11. Намажете с яйце, разбито във вода или мляко, след което поръсете с пармезан и малко подправки.
12. Сложете във фурната и печете около 20-25 мин. или до златисто-кафяво.
Забележка: В тавичката ще има течност заради доматите. Затова, когато извадите рулцата от фурната, веднага ги сложете върху решетка да се охладят, а не ги оставяйте в тавичката, за да не станат клисави.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ