Регистрация

Италиански рулца с наденички

Италиански рулца с наденички
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3365

Руло с месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 20 г галета
  • 50 мл мляко
  • 50 мл червено вино
  • 300 г телешка кайма
  • 150 г свинска кайма
  • 2 резена бекон, без обвивката
  • 400 г консервирани нарязани домати, отцедени
  • 200 г лук (около 2 средни глави)
  • 1/2 с.л. масло
  • 1 яйце
  • шепа магданоз
  • микс италиански подправки
  • сол и пипер
  • сос табаско
  • пармезан
  • 3 листа бутер тесто

Начин на приготвяне:

1. Накиснете галетата в млякото и виното, заделете.

2. Нарежете бекона наситно.

3. Отцедете консервираните домати, като изцедите колкото се може повече от течността.

4. Нарежете лука наситно и задушете в маслото и заделете да се охлади. Ако предпочитате, може да оставите лука и суров.

5. Нарежете фино магданоза.

На плънката:

1. Загрейте предварително фурната на 200ºC.

2. Смесете двата вида кайма, наситнения бекон, охладения лук, отцедените домати и накиснатата галета, нарязания магданоз и яйцето.

3. Прибавете микса от италиански подправки (количество на вкус), малко табаско (също на вкус), сол и пипер.

4. Разбъркайте хубаво с ръце, докато се оформи лепкава, хомогенна смес.

5. Разделете всеки от листовете тесто на 2. Общо трябва да се получат 6 листа.

6. Вземете единия и сложете малко от сместа в центъра и по цялата дължина на кората.

7. Намажете края с яйце, разбито във вода или мляко преди да навиете на руло.

8. Повдигнете единия край и навийте така, че да се получи възглавничка. Завитият край трябва да е отдолу, за да не се спука при печенето.

9. Повторете същата процедура и с останалите кори тесто.

10. Отрежете по малко от всеки край на рулцата, така че да се получат 10-сантиметрови, еднакви рулца.

11. Намажете с яйце, разбито във вода или мляко, след което поръсете с пармезан и малко подправки.

12. Сложете във фурната и печете около 20-25 мин. или до златисто-кафяво.

Забележка: В тавичката ще има течност заради доматите. Затова, когато извадите рулцата от фурната, веднага ги сложете върху решетка да се охладят, а не ги оставяйте в тавичката, за да не станат клисави.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта