Италиански великденски кексчета
Великденски десертчета „Пастиера Неаполитана”.
Необходими продукти:
- 180 г масло размекнато на стайна температура
- 200 г брашно
- 70 г пудра захар
- 50 г яйца
- щипка сол
- ½ г натурална ванилова есенция
Начин на приготвяне:
За паста фролата:
1. Сложете заедно омекналото масло, захарта, солта, разтопена в лъжица, бадемите и яйцата. Объркайте всичко добре и после добавете брашното и ванилията малко по малко. Сложете в хладилник за 10-12 часа.
За тестото пълнеж:
1. Сложете рикотата заедно с пудрата захар и яйцата и съвсем малко есенции, може захаросана царевица и портокалови бонбони.
2. Накрая, разточете паста фролата и я сложете върху форма за мъфини (голямата). После сложете тестото за пълнеж вътре и покрийте със съвсем малко паста фрола. Сладкиша трябва да е във формички – най-малко 6 на брой. Сложете във фурна за 20 минути на 180 градуса. Поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ