Регистрация

Иранска ечемичена супа

Иранска ечемичена супа
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5221

Супа с ечемик, нахут и леща по ирански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. ечемик
  • ½ ч.ч. зелена или червена леща
  • 6 ч.ч. вода
  • 2 средни глави лук, нарязан
  • 2 с.л. зехтин или слънчогледово олио
  • 1 с.л. сушена мента или магданоз
  • 1 ч.л. куркума
  • ½ ч.л. смлян черен пипер
  • 1 ч.ч. сварен нахут или червен боб

Начин на приготвяне:

1. Сложете всичко в тенджера и оставете да заври на умерен огън.

2. Варете на слаб огън за 1¼ час, като разбърквате от време на време.

3. По желание може да запържите лука в олио преди да го добавите в съда.

4. Също така може да прибавите 1 ч.ч. сварен нахут или червен боб малко преди сервиране.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
3
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта