Ечемичена супа с кисело мляко
Безмесна супа с перлен ечемик, млечен сос и застройка от яйца.
Бон Апети
Излъчен на 10.04.2017
Това е странна лека супа без месо, която определено не е за всеки вкус. За основа на ястието се използва перлен ечемик, богат на минерали и изключително полезен, особено ако си го намерите като продукт на екологично чисто производство. В тенджерата за начало се запържва лук в масло, после се добавят ечемичените зърна, заедно с част от водата, в която са кипяли. Следва да овкусим с подправки и да оставим да се поготви още.
През това време си правим застройка за супа от разбити яйца с кисело мляко. Тази добавка придава плътност на чорбата и особен вкус. Темперираме я с част от бульона, изливаме в супата и махаме от огъня. А след това освежаваме ястието с добавка от прясна мента, магданоз и зелен лук. Така получаваме и апетитен контраст на цветове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ