Индийска супа с пилешко, леща и ябълки
Супа Малигатони с кокосов аромат, индийски вкус, леща, плодове и печено пилешко месо.
Бон Апети
Излъчен на 17.02.2017
В кухнята се готви една много нестандартна за българския вкус супа. Първо започваме със запържването на моркови, чесън лук и ябълки, които овкусяваме с индийски подправки. После се добавя леща и пилешки бульон, а след това и домати от консерва. Сипваме и лъжичка кокосово мляко и оставяме кърито, куркумата, джинджифилът, мащерката, канелата и кардамонът да се смесят с кокосовия дъх. През това време запичаме месо от пилешки бутчета на тиган и го нарязваме на парчета. Щом зрънцата леща се разварят, пасираме част от супата и връщаме пюрето, което служи за естествен сгъстител на соса. Накрая добавяме и мръвката, оставяме да къкри още 5 минути и супата е готова за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ