Индийска супа Даал
Веганска супа с леща.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. оранжева леща
- жълт и зелен фасул
- 1 глава лук
- 1 щипка малки черни семена синап
- 2 скилидки чесън
- 1 кубче джинджифил
- 1/2 ч.л. куркума и червен пипер
- 1/2 ч.ч. вода
- 1 малък домат
- шепа кориандър
- сол и пипер на вкус
- 2 ч.л. олио
Начин на приготвяне:
Измийте лещата, докато потече чиста вода и я сложете да ври с около 2 ч вода в тенджерка. Когато кипне, намалете огъня на най-слабата степен и варете около 30-40 мин. Трябва да омекне много бавно и да стане на пюре. Прибавете кубчето джинджифил цяло и нарежете 1 скилидка чесън и 1/2 глава лук наедро. Нарежете фасула на желатана големина и прибавете червения пипер, куркумата, пипер и сол на вкус и оставете супата да къкри до омекване на фасула.
Специфичното за тази индийска супа е, че се прави запръжка от олио и семена синап, в която се слага останалият лук и чесън и се запържва докато краищата почервенеят. След това бързо трябва да прибавите малко бульон от супата, да разбъркате хубаво и да върнете в тенджерата с Даал. След това прибавете пресен кориандър, съвсем накрая и поднесете самостоятелно или върху ориз.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ