Регистрация

Супа с пилешко, къри и ябълки

Супа с пилешко, къри и ябълки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2214

Индийска супа с пилешки бульон, ориз, ябълково пюре, къри и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 литра пилешки бульон (ако нямате остатък от готвенето на пилешко месо, кипнете вода и разтворете в нея 3-4 сухи бульончета)
  • 2-3 с.л. ориз
  • 3 ябълки (около 400 грама) от средно кисел сорт (най-добре изберете зелени)
  • 1 ч.л. къри
  • 1 суров жълтък
  • 100 мл заквасена сметана

Начин на приготвяне:

1. Кипнете бульона.

2. Измийте ориза в цедка под течаща вода и го добавете да ври около 20 минути.

3. През това време обелете ябълките, почистете ги от сърцевината и ги рендосайте на едро ренде.

4. В друга тенджера пресипете около 150-200 мл от врящия бульон и сложете ябълките. Оставете да къкрят 5 минути, а след това ги пасирайте с блендер за супи и горещи ястия.

5. Изсипете ябълковото пюре при ориза, който вече трябва да е врял 20-тина минути. Оставете заедно още 3-5 мин., след което махнете от огъня.

6. Подправете с къри на прах и сложете още овкусители, ако сметнете, че е необходимо.

7. Разбийте яйчения жълтък със заквасената сметана и изсипете във вече охлаждащата се супа. Разбъркайте и поднесете.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта