Супа с пилешко, къри и ябълки
Индийска супа с пилешки бульон, ориз, ябълково пюре, къри и сметана.
Необходими продукти:
- 1,2 литра пилешки бульон (ако нямате остатък от готвенето на пилешко месо, кипнете вода и разтворете в нея 3-4 сухи бульончета)
- 2-3 с.л. ориз
- 3 ябълки (около 400 грама) от средно кисел сорт (най-добре изберете зелени)
- 1 ч.л. къри
- 1 суров жълтък
- 100 мл заквасена сметана
Начин на приготвяне:
1. Кипнете бульона.
2. Измийте ориза в цедка под течаща вода и го добавете да ври около 20 минути.
3. През това време обелете ябълките, почистете ги от сърцевината и ги рендосайте на едро ренде.
4. В друга тенджера пресипете около 150-200 мл от врящия бульон и сложете ябълките. Оставете да къкрят 5 минути, а след това ги пасирайте с блендер за супи и горещи ястия.
5. Изсипете ябълковото пюре при ориза, който вече трябва да е врял 20-тина минути. Оставете заедно още 3-5 мин., след което махнете от огъня.
6. Подправете с къри на прах и сложете още овкусители, ако сметнете, че е необходимо.
7. Разбийте яйчения жълтък със заквасената сметана и изсипете във вече охлаждащата се супа. Разбъркайте и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ