Идеалната пържола в масло
Бързо и вкусно печено месо с розмарин.
Необходими продукти:
- 1 пържола (без значение от какво месо)
- 3 скилидки чесън, счукани
- 3 стръка розмарин
- сол и черен пипер
- бучка масло
Начин на приготвяне:
1. Овкусете пържолата със сол и черен пипер.
2. Загрейте малко зехтин в един тиган. Пържолата трябва да зацвърчи, когато я поставите в тигана. Ако не цвърчи, веднага я извадете, в противен случай само ще я сварите в тигана.
3. Обърнете пържолата от другата страна и добавете чесън за аромат.
4. Добавете розмарина и маслото в тигана. След като маслото омекне и се нагорещи, го разбъркайте, за да се смеси със сока от пържолата. От време на време поливайте самата пържола със сока, за да поеме аромата.
5. Извадете розмарина, като използвате щипци, и обърнете пържолата, за да я опечете и от другата страна. Когато пържолата е готова, я отстранете от огъня и я оставете да изстине за няколко минути, преди да я нарежете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ