Пролетни рулца със скариди
Екзотичен ордьовър от Далечния Изток.
Необходими продукти:
- 6 чаши зелева салата микс
- половин чаша пресни бобени кълнове
- половин средна глава лук, нарязан
- ½ чаша нарязан зелен лук
- 15 замразени, полуготови скариди
- 3 с.л. сос Уорстършир
- 1 ч.л. чесън на прах
- черен пипер на вкус
- 4 разбити яйца
- 40 яйчени кори за увиване
- зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
1. Започнете, като сложите замразените скариди в купа с вода, за да се размразят. След като се размразят, нарежете ги на хапки. Оставете настрани. Смесете заедно зелето, кълновете и лука в голяма купа. Разбъркайте скаридите при тях, сложете уорстърширски сос, чесън на прах и черен пипер.
2. Изсипете целия микс в широк тиган с дълга дръжка и разбъркайте вътре четирите разбити яйца. Оставете всичко да къкри около 5 минути, като бъркате периодично. За да направите рулцата: смесете 1 супена лъжица царевично нишесте с 2 супени лъжици студена вода. Оставете настрани. Сложете 1 супена лъжица от микса със скариди в центъра на яйчената кора за обвиване. Завийте кората откъм единия към другия ъгъл и прегънете добре краищата, като капнете по малко от сместа с царевично нишесте в ъглите, за да залепнат добре. Повторете същото с останалите кори.
3. Сипете около 7-8 см зехтин в дълбок тиган за пържене, и загрейте на 175 градуса. Внимателно пуснете яйченото рулце в горещия зехтин и пържете, докато станат златисто-кафяви. Извадете и оставете да се отцедят върху хартиени кърпи.
4. Сервирайте с вкусен патешки сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ