Здравословни спагети от елда
Китайски спагети със свинско и гъби.
Необходими продукти:
За спагетите:
- китайски спагети от елда (от японските магазини за хранителни стоки)
За бульона:
- 1 с.л. даши бульон
Или:
- 200 г жълт боб + шепа сушена аншоа
За месото:
- 200 г свинско, нарязано
- 5 гъби шийтаке (тънко нарязани)
- 3 скилидки нарязан чесън
- 2 с.л. кафяв сос
- 2 ч.л. пипер
- 1 с.л. черен соев сос
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. сода за хляб
За зеленчуците за гарнитура:
- тънко нарязана маруля
Начин на приготвяне:
1. Кипнете жълтия боб и аншоата за половин час. Прецедете и оставете само бульона.
2. В същото време сгответе свинското с чесъна, гъбите, кафявия сос, пипера, черния соев сос и солта за половин час на средно силен огън.
3. След като месото и бульонът се сготвят, кипнете тенджерка вода и сварете спагетите до готовност. Сложете ги с помощта на щипки в купа.
4. Прибавете бульона за супата, сложете отгоре месото и нарязаната маруля.
5. Поднесете с чили по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ