Здравословно пиле с броколи
Здравословни пилешки гърди със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 пилешки гърди
- 4 ч. ч. пресни броколи, накъсани на цветчета
- 1 глава бял лук
- 1 консерва пилешка крем-супа
- 1 ч. ч. натрошена моцарела
- 1 ч. ч. галета
- подправки - сол, пипер, чесън на прах, лют червен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180°С.
2. Намажете дъното на тавичка със зехтин (около 2 с.л.). Сложете пилешкото и овкусете с подправките.
3. Покрийте с фолио и печете 20-30 мин. Махнете фолиото и печете открито още 10 мин. (Пилето трябва да е добре сготвено, но да е крехко.)
4. Докато пилето се пече, нарежете лука и сложете в тенджера с броколите и ¼ ч. ч. вода. Покрийте и оставете да къкри докато броколите станат тъмно-зелени, но не меки, а лукът е непрозрачен.
5. Отцедете и заделете. (Броколите и лукът трябва да са топли за следващата стъпка.)
6. Извадете пилето от тавата и нарежете на хапки. Отцедете тавичката и върнете месото в нея.
7. Изсипете супата, поръсете сиренето и галетата и прибавете сместа от броколи и лук. Разбъркайте хубаво и притиснете.
8. Отгоре поръсете с още подправки и малко галета.
9. Покрийте с фолио и печете 15-20 мин. Махнете фолиото и печете до покафеняване още 10 мин.
10. Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ