Сушено тофу със свински ребра
Свинско с чесън, соев сос и соево сирене.
Необходими продукти:
- 1 пакет сушено тофу или прясно (начупете на парчета с дължина 6,4 см)
- 700 г свински ребра
- чесън (с люспата, леко счукан)
- сол
- тъмен соев сос
- светъл соев сос
- вода
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олио в уок и изпържете тофуто докато покафенее леко. Извадете и заделете (отцедете излишната мазнина върху кухненска кърпа, ако желаете).
2. Използвайте останалото олио (около 1-2 с.л.), за да изпържите чесъна докато си пусне аромата и ципата му леко покафенее, добавете ребрата и разбъркайте още 5-10 мин. на среден огън.
3. Добавете вода, оставете да заври. Добавете тъмен и лек соев сос преди да сложите пърженото тофу. Налейте кипяща вода, докато покрие тофуто, сложете сол на вкус и оставете да къкри поне 1 час (колкото повече ври, толкова по-силен става вкусът).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ