Регистрация

Сушено тофу със свински ребра

Сушено тофу със свински ребра
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3279

Свинско с чесън, соев сос и соево сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет сушено тофу или прясно (начупете на парчета с дължина 6,4 см)
  • 700 г свински ребра
  • чесън (с люспата, леко счукан)
  • сол
  • тъмен соев сос
  • светъл соев сос
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олио в уок и изпържете тофуто докато покафенее леко. Извадете и заделете (отцедете излишната мазнина върху кухненска кърпа, ако желаете).

2. Използвайте останалото олио (около 1-2 с.л.), за да изпържите чесъна докато си пусне аромата и ципата му леко покафенее, добавете ребрата и разбъркайте още 5-10 мин. на среден огън.

3. Добавете вода, оставете да заври. Добавете тъмен и лек соев сос преди да сложите пърженото тофу. Налейте кипяща вода, докато покрие тофуто, сложете сол на вкус и оставете да къкри поне 1 час (колкото повече ври, толкова по-силен става вкусът).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта