Регистрация

Захарни бисквитки

Захарни бисквитки
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3285

Лесни и пъстри захарни бисквитки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 85 г масло
  • 100 г бяла захар
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.л. есенция от ванилия
  • 150 г брашно
  • малка щипка сол
  • 1/2 ч. л. бакпулвер

За глазурата:

  • 1 белтък
  • 1 1/2 ч. ч. пудра захар
  • оцветител за храна (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Разбийте на крем маслото и захарта, докато се получи лека и пухкава смес. Добавете яйцето докато сместа се сгъсти (може да отнеме около минута) и след това сложете и ванилията. Поръсете сол (разпределете равномерно, за да не стане прекалено солена някоя от бисквитките), пресейте брашното и бакпулвера вътре и разбъркайте всичко.

2. Сега сместа трябва да е много лепкава. Обърнете я върху набрашнена повърхност и прибавете достатъчно брашно, така че тестото да е с мека текстура, но да не е много лепкаво. Покрийте го и охладете за около 20 мин. до половин час.

3. Когато го извадите от хладилника може да загреете фурната до 200°С докато изрежете формичките. Развийте тестото и го омесете леко върху набрашнена повърхност (само колкото да поеме достатъчно брашно), преди да изрежете една трета от тестото и да я разточите върху набрашнената повърхност. Поръсете малко брашно върху повърхността на тестото и върху точилка, за да не залепва. Изрежете желаните форми и ги поставете в тавичка, постлана с хартия за печене и ги сложете във фурната за 6-8 мин. докато се втвърдят и покафенеят леко отдолу.

4. Когато последната партида е във фурната (обикновено стават около 4 тавички или около 40 бисквитки), можете да започнете да правите глазурата. Просто разбийте белтъка на пяна и постепенно пресейте и разбийте пудрата захар. Когато всичката пудра захар е вътре, разбивайте още няколко минути, докато стане лъскава смес. Отделете я в купички и прибавете желаната хранителна боя и когато бисквитките се охладят, можете да я намажете и да украсите.

5. Когато приключите, оставете бисквитките за няколко часа (покрити) и глазурата ще се втвърди, за да можете да ги прехвърлите в съд за съхранение или за сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта