Затируха - пилешка супа с яйчени трохи
Руска детска супа от пилешки бутчета с лук, моркови, картофи и трохи от брашно и яйце вместо застройка.
Необходими продукти:
- 1,6 л вода
- 1 голямо или 2 по-малки пилешки бутчета - около 400-450 г общо
- 180 г брашно + 1/2 ч.л. сол
- 350 г картофи
- 1 дафинов лист
- 1 ч.л. сол
- 3 с.л. олио
- 1 глава лук
- 1 морков
- 3 скилидки чесън
- 1/3 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сипете водата в тенджера, кипнете, добавете бутчетата и след няколко минути отпенете. Оставете да се вари за 20 минути.
2. През това време рендосайте моркова, нарежете лука на кубчета, а картофите обелете, измийте и нарежете на малки кубченца.
3. Добавете картофите в супата, пуснете дафиновия лист, поръсете солта и сложете капак. Нека се вари на слаб към умерен огън 10 минути.
4. Сипете олиото в тиганче, сгорещете на умерен огън и запържете лука за 2 минути. Добавете моркова и намачкайте отгоре чесъна. Гответе още 5 минути като бъркате.
5. Извадете бутчетата и дафиновия лист от супата. На тяхно място изсипете запръжката. Сложете капак и варете 5-8 минути - докато съблечете месото от бутчетата и го накъсате на влакна или парчета.
6. Върнете месото и овкусете с черен пипер. Намалете огъня на слаб - колкото едва да поддържа кипенето под капак.
7. Пресейте брашното в купа и чукнете яйцето. Настискайте на фини трохи с пръсти. Пресипете сместа в голям гевгир и разтръскайте - ще изпадне излишното брашно и ще останат само яйчени трохи с брашънце. Изсипете ги нежно в супата и размешайте. Оставете да се готвят 5-6 минути на слаба степен.
8. През това време наситнете листенца магданоз. Готовата супа разпределете в порции и поръсете с магданоза. Сервирайте топла.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ