Замразени шоколадови банани
Изискан и неустоимо вкусен летен десерт.
Необходими продукти:
- 70 г шоколад, натрошен на едри парчета
- 3 с.л. сметана или евапорирано мляко
- 1/2 чаша нарязани бадеми
- 2 банана, нарязани на кръгчета
Начин на приготвяне:
1. Кипнете около 2,5 см вода в малка тенджерка. Когато заври, намалете огъня и покрийте с топлоустойчива купа (тенджера с двойно дъно).
2. В купата сложете шоколада и млякото (сметаната). Оставете около една минута и след това разбъркайте до получаването на гладка смес. Като държите кръгчетата банан за краищата (тъй като там, където е срязано е много хлъзгаво), внимателно потопете всяко парче в шоколада, след това в бадемите.
3. Поставете върху тавичка за печене, постлана с пергаментова хартия. Когато всичко е готово, ги покрийте с друг лист пергаментова хартия и замразете за 4 часа. След това можете да ги прехвърлите в торбичка или купа за фризера.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ