Банани в шоколадова обвивка
Банани на клечка с шоколад и ядки.
Необходими продукти:
- 3 банана
- 100 г шоколад (млечен, натурален или шоколадов кувертюр)
- 50 г масло
- натрошени ядки (орехи, лешници, бадеми, крокант)
Начин на приготвяне:
1. Изсипете шоколадовите капки в метална купичка или натрошете шоколада на квадратчета в съдинката. Добавете маслото. Кипнете вода и разтопете заедно на водна баня.
2. Бананите обелете и разполовете през средата по ширина. Добре е да използвате по-твърди и зелени банани за тази рецепта, защото меките може да паднат от шишовете. Нанижете всяка бананова половинка на шиша като нижете от разреза към върха и не пронизвате връхчето.
3. Овъргаляйте нанизания банан в разтопения шоколад много добре. След това поръсете с ядки или кокосови стърготини и оставете върху решетка да се отцеди и стегне за 20 минути.
4. Сервирайте, по желание с млечна напитка или топка сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ