Регистрация

Задушен праз с доматен винегрет

Задушен праз с доматен винегрет
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2887

Вегетарианско ястие с праз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За праза:

  • 4 стръка праз, подрязани, почистени и разрязани наполовина надлъжно
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и пипер
  • 1 ч.ч. бульон

За доматения винегрет:

  • 1 голям домат, обелен и нарязан
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • сол и пипер
  • 2 с.л. пресен босилек, нарязан на тънки ивички

Начин на приготвяне:

На праза:

1. Запечете праза до златисто с разреза надолу в огнеупорна тавичка.

2. Обърнете праза и го подправете със сол и черен пипер.

3. Залейте с бульона и го задушете на предварително загрята на 190 С фурна за 25 до 30 минути.

4. Извадете праза от фурната и го оставете да поизстине до стайна температура.

На винегрета:

1. Смесете всички съставки и ги оставете настрани за половин час преди да ги използвате.

Сервиране:

1. Поставете праза върху легло от зелена салата и залейте с доматения винегрет.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта