Регистрация

Задушено говеждо по китайски

Задушено говеждо по китайски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3714

Телешко по китайски с гъби, джинджифил и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаша вряща вода
  • 1/2 купичка сушени гъби шийтаке
  • 500 грама говеждо месо нарязано на късове
  • 1/2 глава нарязан на ситно лук
  • 2 стръка пресен лук нарязан на ситно
  • 1 чаена лъжичка настърган джинджифил
  • 2 скилидки счукан чесън
  • 2 чаши бульон
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1 супена лъжица саке
  • 1/2 чаена лъжичка сечуански пипер
  • 2 звездовидни анасона
  • 1 парченце карамфил
  • 3 сушени червени люти чушки
  • 1 пръчка канела
  • 1 чаена лъжичка сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Накиснете за около 30 минути сушени гъби във вряща вода.

2. Извадете гъбите, нарежете ги и ги оставете настрани.

3. Прецедете течността от гъбите. Отстранете парченцата и утайката, оставете си 1 чаша от течността.

4. Сотирайте говеждото месо докато потъмнее. Добавете лука, чесъна и джинджифила. Пържете няколко минути. Добавете изцедения гъбен сос, двете чаши бульон, кафявата захар, соевия сос, сакето, сечуанския пипер, звездовидния анасон, карамфила, сушените чушки и пръчката канела.

5. Покрийте съда, намалете температурата и оставете да къкри за около час. После изсипете и гъбите, разбъркайте.

6. Оставете отново да къкри заедно с говеждото месо около 40 минути, докато месото омекне.

7. Извадете говеждото с решетъчна лъжица, махнете звездовидния анасон, карамфила, сушените чушки и пръчката канела.

8. Оставете останалата течност да ври докато изври и остане около 1 купичка. Сложете говеждото месо.

9. Сервирайте ястието поръсено със стръкчета пресен лук, сусамово олио върху канапе от ориз със соев сос.

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта