Регистрация

Задушени пилешки кюфтета с тиквички

Задушени пилешки кюфтета с тиквички
Средно   |   Порции 15-16 броя   |   Видяна: 1725

Печени кюфтета от пилешко месо с тиквички, лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г тиквички + 1/2 ч.л. сол
  • 100 г лук (1 средна глава)
  • 750 г смляно пилешко месо (можете да помолите да ви смелят еднакви количества бутни пържоли и гърди или да изберете любимото си обезкостено пилешко)
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • листата на 1/2 връзка копър и 1/2 връзка магданоз
  • 4 с.л. галета
  • 1 яйце
  • 2-3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте тиквичките на едро ренде, прехвърлете в купа и добавете солта. Разбъркайте и оставете настрана да си пуснат водата.

2. Рендосайте в голяма купа лука на ситно ренде. Добавете каймата от пилешко, наситнените копър и магданоз (само листата), намачкания чесън, сол и пипер, галетата и яйцето. Замесете.

3. С ръкка изстисквайте рендосаните тиквички и добавяйте отцедената част при каймата. Замесете отново.

4. Изберете си голям тиган с незалепващо покритие, който има капак (диаметър 26-28 см.).

5. Сипете олиото колкото да намазни дъното без да го покрива. Сгорещете на умерен огън и подредете кюфтетата в тигана плътно едно до друго, но без да се застъпват. Гответе 3-4 минути докато хванат коричка и обърнете. Гответе още 2-3 минути и обърнете пак. Сложете капак, намалете огъня на слаб към умерен и оставете да се готви 15 минути.

6. Обърнете отново кюфтетата, сложете капака за 3 минути и махнете от огъня. Свалете капака, за да не се отвърнат и след няколко минути можете да сервирате. По желание поднесете сос и гарнитура от зеленчуци или картофки.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта